Markiezen

Een markies is zonwering met een authentieke uitstraling

Markiezen zijn diagonale zonwering met allure. Een markies beschermt u, in tegenstelling tot een uitvalscherm, ook tegen zonlicht dat uw woning via de zijkant van het zonnescherm probeert binnen te dringen. Een markies is zeer effectief in het weren van zonlicht dat uw woning probeert binnen te komen en biedt dus nog eens extra schaduw in uw woning. Misschien nog een groter pluspunt is dat markiezen uw woning omtoveren tot een elegante, klassieke bezienswaardigheid!

 

Bij Schaduw Zonwering kunt u kiezen uit drie soorten markiezen. Er is een standaard model, een pet­model en een klapmodel. Het petmodel is bedoeld om een betere doorloop en uitzicht te creëren.

Traditionele zonwering

Heeft u een klassieke woning en bent u op zoek naar bijpassende zonwering? Markiezen worden gezien als traditionele zonwering en hebben werkelijk een authentieke uitstraling. Een markies is een type zonwering dat het zonlicht ook vanaf de zijkant weert. Markiezen staan fantastisch bij een klassieke woning, maar geven ook stijl mee als het gaat om een moderne woning.

Luxe markiezen met een elegante uitstraling

De luxueuze profielen van een Schaduw Zonwering markies zijn gemaakt van eersteklas kwaliteit aluminium. De omkasting is vervaardigd uit oersterk, weersbestendig hardhout. Hij wordt professioneel geschilderd in de kleur van uw keuze. Ook de kleur- en motief keuze van het kwalitatieve, slijtvaste doek is aan u. Bij een markies past een traditionele bediening met behulp van een luxe koord het beste. Echter, bieden we natuurlijk ook de mogelijkheid om uw nieuwe markies te voorzien van moderne elektrische bediening.

Prijs en garantie

Schaduw Zonwering staat garant voor eerlijke prijzen. Bovendien is uw nieuwe markies bij ons standaard verzekerd tegen fabrieksafwijkingen en montagefouten. Hierbij geldt een volledige vergoeding van alle mogelijke onderdelen en materialen die door dergelijke defecten moeten worden vervangen.

Elegant of toch liever modern?

Bent u op zoek naar een wat strakker design voor uw diagonale zonwering en is een markies iets te klassiek voor uw woning? Kies dan voor een terrasscherm.

elegante markiezen voor meer schaduw
montage van klassieke markiezen
Specificaties
  • Maximaal 7,5 meter breed
  • Uitval tot 1,5 meter
  • Keuze uit talloze kleuren in uni, blok of streepdesign

Verschillende modellen markiezen

Standaard model

Dit is het meest voorkomende model markies. Dit model past goed bij elke klassieke en moderne gevel. De gesloten zijkanten weren ook zijdelings het invallende zonlicht en geven uw woning een klassiek uiterlijk. De uitval van dit model is hetzelfde als de werkhoogte. Het standaard model is verkrijgbaar in aluminium of hout. Wanneer u weinig onderhoud wilt is aluminium de beste keuze. Kies zelf de kleur van het doek en de uitvoering van het model. Ga ook voor een klassieke uitstraling met dit standaard model markies. 

Petmodel

Wanneer vrije doorloop onmisbaar is kunt u het beste kiezen voor de petmodel markies. Dit model is ideaal voor winkels waar vrije doorloop gewenst is zoals bij openslaande deuren of winkelramen. Het uitzicht naar buiten wordt met dit model vergroot en u kunt nu lopen waar dit bij het standaard model niet kan. Bovendien wordt met dit model het zonlicht ook van de zijkant geweerd. Het frame heeft een trapsgewijze opbouw waardoor de werkhoogte kleiner is dan de uitval. Dit zorgt voor een prachtig effect en enigszins een modernere uitstraling dan het standaard model.

Klapmodel

Dit type markies is het ideale model voor horecabedrijven en wordt vaak gebruikt als overkapping van terrassen. Dit model creëert de meeste ruimte omdat dat de werkhoogte kleiner is dan de uitval. Ideaal dus voor situaties waar openslaande deuren zijn en mensen naar binnen moeten kunnen lopen. Heeft u een winkel met etalageraam? Met het klapmodel is er genoeg ruimte om in de schaduw te staan voor uw winkelraam. Bedrukking van het doek met uw bedrijfslogo of -naam is mogelijk!

Laat u niet langer verblinden. Maak een afspraak!

Direct een afspraak maken