Reparatie en onderhoud

[et_pb_section][et_pb_row][et_pb_column type=”4_4″][et_pb_text]Als zonwering specialist weten wij al te goed dat onderhoud erg belangrijk is. Het op zijn tijd schoonmaken van uw zonwering is iets wat wij altijd aanraden. Als u het onderhoud zelf niet kunt of wilt uitvoeren kunt u ons inschakelen om dit van u over te nemen. Het tijdig onderhouden van uw zonwering lijdt tot een optimale levensduur en gebruikservaring. Zorg er altijd voor dat de montage op een professionele wijze gebeurd. Zo voorkomt u schade, vroegtijdig falen, slecht lopende zonwering en extra kosten.

Rolluik reparatie

In de meeste gevallen is een reparatie aan uw rolluik zo gedaan. Onze specialisten zorgen ervoor dat de reparatie aan uw rolluik vakkundig gebeurd. Veel voorkomende problemen met rolluiken zijn:
  • De elektrische bediening werkt niet
  • Het rolluik gaat niet meer naar omlaag of omhoog
  • De ophangveren zijn versleten
  • De bandopwinder is kapot
  • Een krakende motor
Gemiddeld gaat een rolluik zo’n 15 jaar mee. De montage gebeurd eigenlijk altijd aan de buitenzijde van uw woning. Dit betekend natuurlijk dat een rolluik het hele jaar door te maken heeft met weersomstandigheden. Deze kunnen de levensduur van uw rolluik erg beïnvloeden. Onderhoudsbeurten en het op zijn tijd schoonmaken van uw rolluik is dan ook erg aan te raden. Wanneer uw rolluik tegen het einde van zijn levensduur is voldoet een reparatie vaak niet meer. Het is in de meeste gevallen dan beter om uw rolluik te vervangen.

Onderhoud aan uw zonwering

Om het maximale uit uw zonwering te halen is het verstandig om deze af en toe schoon te maken. Ook kan een onderhoudsbeurt op zijn tijd zeker geen kwaad. Loopt uw zonwering niet meer zo lekker en gaat de bediening erg stroef of heeft u schade aan het doek of het mechanisme. Onze experts staan altijd voor u klaar en kunnen vaak al snel uw oude zonwering repareren.

Vervangen

Zonwering gaat gemiddeld tussen de 10 en 15 jaar mee. Wanneer het einde van deze levensduur is bereikt kan het zo zijn dat er onderdelen kapot gaan. Vaak wordt er dan gedacht aan reparatie in plaats van vervanging. De meeste onderdelen kunnen natuurlijk snel worden gerepareerd. Echter, wanneer het einde van de levensduur al is bereikt is het alleen maar wachten tot het volgende onderdeel kapot gaat. Vervanging is dan ook de beste oplossing waardoor u weer 10 tot 15 jaar kunt genieten van uw prachtige zonwering.

Zonnescherm schoonmaken

Wij raden het ten allen tijden aan om uw zonnescherm minimaal 1 keer per jaar lichtjes schoon te maken. Wanneer u vlekken begint te zien is het verstandig om elk jaar een grondige schoonmaak te doen. U kunt ervoor kiezen om het zonnescherm schoon te maken terwijl het doek vast zit maar u kunt hem ook los halen. Borstel uw zonnescherm altijd met een zachte borstel zodat u geen vuil het zonnescherm in wrijft. Voor het schoonmaken van uw zonnescherm kunt u lauw water gebruiken zonder schoonmaakmiddel. Echter, wanneer het zonnescherm erg vies is kunt u een klein beetje schoonmaakmiddel toevoegen aan het water. Wanneer je het zonnescherm volledig gereinigd hebt laat je hem nog zo’n 15 minuten liggen en spoel je hem vervolgens helemaal af met de tuinslang(geen hogedrukspuit gebruiken). Laat het doek vervolgens helemaal opdrogen voordat u deze weer oprolt. Als afsluiting kunt u ook nog elk jaar de scharnieren smeren voor een flexibele werking en een langere levensduur.  [/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]

Laat u niet langer verblinden!