Kies voor energiebesparing met rolluiken!

Tijdens de warme zomerdagen van het jaar kan de temperatuur in uw woning flink oplopen. Dit komt vooral doordat de warme lucht van buiten naar binnentrekt, maar ook doordat de zon constant op uw ramen loopt te branden. Gelukkig heeft u hier in de winter geen last van. Vaak tocht het op allerlei plekken in huis tijdens dit seizoen, waardoor het ijskoud aanvoelt. De verwarming draait standaard overuren wat zorgt voor een hoge energierekening. Iets dat met de huidige gasprijzen ongunstig is! Om te voorkomen dat u de energierekening niet meer kan betalen, is het verstandig om te investeren in rolluiken. Maar waarom werken rolluiken energiebesparend? Lees snel verder, want de specialisten van Schaduw Zonwering vertellen u hier graag meer over.

Wat zijn rolluiken? 

Vandaag de dag zijn rolluiken in ons land populairder dan ooit tevoren. Dit is niet geheel verrassend aangezien het veel voordelen met zich meebrengt voor het wooncomfort. Toch krijgen wij regelmatig mensen over de vloer die niet helemaal weten wat rolluiken zijn. Dit is niet erg, want er zijn tegenwoordig verschillende soorten zonwering verkrijgbaar. Rolluiken zijn eigenlijk niets meer dan een verticale bewegende zonwering die aan de buitenkant van een raam, deur of andere opening van een woning wordt geplaatst. Hierdoor zijn deze openingen volledig af te sluiten wat ideaal is als zonwering en ter voorkoming van inbraken.  

 

Maak kennis met de voordelen van deze zonwering 

Rolluiken zijn al jaren de beste manier om het wooncomfort in huis aanzienlijk te verbeteren. Dit is mogelijk doordat deze soort zonwering voorkomt dat de warme zonnestralen uw woning binnendringen. Toch is dit voor veel mensen niet de enige reden om rolluiken te laten monteren. Hieronder vertellen wij graag meer over alle voordelen die deze zonwering heeft: 

 • Inbraakpreventief  
  In Duitsland weten ze het al jaren, maar rolluiken zijn de meest effectieve manier om ongewenste indringers in huis te voorkomen. Deze zonwering is loodzwaar wat het vrijwel onmogelijk maakt voor inbrekers om hun slag te slaan. Voor veel Nederlanders is dit dan ook de belangrijkste reden om voor de stoere rolluiken te kiezen. 
 • Geniet van meer privacy  
  Vandaag de dag leven we in een digitale wereld waarbij we steeds minder privacy te hebben. Hierdoor willen we natuurlijk niets liever dan ongestoord onze eigen dingen doen in huis zonder dat anderen dit zien. Wanneer uw woning langs een drukke wandel- of fietspad ligt, dan zijn rolluiken de ideale manier om inkijk van vreemden aanzienlijk te verminderen. Met deze zonwering bepaalt uzelf immers gemakkelijk of u de rolluiken geheel of slechts gedeeltelijk sluit. Hiermee heeft u dus als het ware de mate van privacy in huis volledig zelf in de hand.  
 • Geen hinder meer van geluidsoverlast  
  Woont u vlakbij een drukke weg, vliegveld of treinstation? Dan heeft u helaas regelmatig te maken met geluidsoverlast van deze vervoersmiddelen. Niet zo fijn wanneer u bijvoorbeeld ‘s nachts probeert te slapen. Door rolluiken te laten monteren zorgt u ervoor dat uw welverdiende nachtrust niet langer verstoord wordt door deze zware geluiden. Deze zonwering heeft immers een geluidswerende werking, waardoor uw woning weer een oase van rust wordt. 
 • Houd het huis lekker koel  
  Als laatste voordeel kunnen wij benoemen dat rolluiken de ideale manier zijn om uw woning tijdens de warme dagen van het jaar lekker koel te houden. Dit is mogelijk doordat rolluiken al het inkomend zonlicht weerkaatsen. Hiermee wordt de warmte buiten de deur gehouden en geniet u de gehele dag van een verkoeld huis. Temperaturen van boven de 25 graden zijn dankzij de rolluiken verleden tijd geworden. 

Rolluiken hebben een uitstekende isolerende werking  

Het is algemeen bekend dat in de winter een doorsnee woning ontzettend veel warmte verliest via de muren, het dak en de ramen. Dit laatste is zelfs het geval wanneer uw huis is voorzien van dubbel glas. Om te voorkomen dat u tijdens de koudere maanden van het jaar de kachel overuren moet laten draaien, is het te adviseren om voor rolluiken te kiezen. Deze zonwering sluit zich volledig wat betekent dat de warme lucht niet meer via de ramen kan ontsnappen. Hierdoor blijft het langer aangenaam warm in huis, waardoor de thermostaat aanzienlijk lager kan. De kachel hoeft dus minder vaak aan wat betekent dat u energierekening beperkt blijft. Op die manier komt u zonder financiële zorgen de winterperiode door! 

Hoeveel isoleren rolluiken?

Nu u weet dat rolluiken één van de manieren is om energiebesparend te leven, wilt u natuurlijk niets liever weten dan hoeveel deze zonwering precies isoleert. Om dit te kunnen uitleggen is het belangrijk om te weten hoe de isolerende werking van rolluiken ontstaat. Rolluiken bestaan uit aluminium lamellen die ieders zijn voorzien van een isolerende schuimkern. Zodra u de rolluiken volledig sluit dan ontstaat hierdoor een warme ‘luchtbuffer’ tussen het glas en het rolluik. Hiermee verdubbelen rolluiken als het ware de isolatiewaarde van het glas. De isolatiewaarde verbetert hierdoor met wel 10% tot 40%. Dit komt neer op een bedrag van €377 dat u jaarlijks bespaart wanneer u een rijtjeswoning heeft. Hieronder vertellen wij u hier graag meer over:

 

Let op: de jaarlijkse besparing is berekend aan de hand van de gemiddelde glasoppervlakte per soort woning en een gasprijs van € 1,45 per kuub. Dit is de prijs van het gasplafond dat vanaf 1 januari 2023 voor ieder huishouden geldt. Vanzelfsprekend is iedere woning anders en zal de besparing daardoor altijd anders zijn. 

Energiebesparende rolluiken bij Schaduw Zonwering 

Wilt u binnenkort uw woning voorzien van schitterende rolluiken om daarmee energie te besparen? Maak dan snel een vrijblijvende afspraak bij Schaduw Zonwering en ontdek in onze showroom alle mogelijkheden. Wij zitten gevestigd in Utrecht, waardoor wij vanuit verschillende grote steden gemakkelijk te bereiken zijn. Eenmaal in onze showroom zult u onder andere ontdekken dat onze rolluiken geheel geluidsarm zijn. Hierdoor hoort u onze rolluiken niet uitschuiven. Dit klinkt toch als muziek in de oren? Kom dus snel bij ons langs en wie weet dragen wij binnenkort bij aan het energiebesparend maken van uw woning! 

Laat u niet langer verblinden!